Com utilitzar el xampú sòlid: motius per passar-te al zero waste a la dutxa

Si estàs iniciant la teva aventura vers a una dutxa zero waste, t’aconsellem que comencis canviant el teu xampú líquid per un xampú sòlid. Els xampús líquids són una de les principals fonts de residus plàstics de la nostra llar.

 

Els xampús sòlids, sobretot quan es fan servir amb cura, duren molt més temps que gairebé totes les opcions de sabons líquids. Si fas servir els nostres xampús sòlids, calcula que cada barra pot durar entre dues i tres vegades més que una ampolla normal de sabó líquid.

 

Com que els nostres xampús sòlids són 100% vegetals i biodegradables, la tècnica de rentada no serà la mateixa que quan feies servir un xampú líquid.

Dades sobre el xampú sòlid

- El teu cabell podria necessitar un període de transició

Si és el primer cop que fas servir un xampú sòlid, segurament tindràs la sensació que el teu cabell està com encerat i com si hi quedessin restes del sabó. Això és completament normal. Els xampús sòlids no inclouen químics que eliminen els residus ni olis naturals del cabell. El teu cabell necessitarà temps per adaptar-se al nou producte i per això et recomanem que continuïs fent servir el xampú sòlid fins que estiguis satisfeta amb l’efecte.

- La duresa de l’aigua pot afectar el resultat

La duresa de l’aigua pot afectar el resultat del xampú sòlid. Com més duresa tingui l’aigua, més temps necessitarà el teu cabell per fer la transició.

 

Si vius en una zona amb una duresa de l’aigua elevada, això significa que l’aigua té un contingut alt de minerals com ara el calci i el magnesi. Aquests minerals s’enllacen amb les molècules del xampú sòlid i això és el que provoca la sensació de cera al teu cabell.

 

Per esbandir correctament el teu cabell i reduir aquesta sensació de cera al cabell, et recomanem que utilitzis una mica de vinagre de poma quan te l’esbandeixis.

- Utilitza el xampú sòlid amb poca quantitat

Crea una mica d’escuma amb el xampú sòlid amb les mans o amb l’ajuda d’una esponja per a xampú sòlid i aplica directament l’escuma al cabell per reduir la quantitat de residus i evitar que se’t facin nusos al cabell.

- Fes servir el xampú sòlid dos cops per rentada

Fes servir el xampú sòlid dos cops per rentada; el segon cop farà més escuma. Assegura’t d’eixugar bé la barra de xampú sòlid després de fer-la servir.

Com rentar-te el cabell amb un xampú sòlid

1. Mulla’t bé el cabell

Com amb qualsevol altre xampú, perquè el xampú sòlid generi tanta escuma com sigui possible, és important que entri en contacte amb l’aigua. El teu cabell ha d’estar moll en la seva totalitat, des del cuir cabellut fins a les puntes. Per obtenir els millors resultats, mulla també una mica la barra de xampú sòlid.

2. Aplica l’escuma a la línia del cabell amb el front

Comença a la línia del cabell amb el front i continua seguint la línia fins a la nuca. Utilitza moviments de davant a endarrere sempre que puguis. Fes servir el xampú sòlid directament o aplica únicament l’escuma si encara estàs en el període de transició o si l’estàs fent servir per primer cop.

3. Aplica el xampú sòlid al cuir cabellut

Si tens el cabell llarg, assegura’t de no aplicar només el xampú a la part externa del cabell, sinó també a prop del cuir cabellut. Per fer-ho, pots aixecar una part del cabell cada vegada i fregar el xampú sòlid prop del cuir cabellut. Comença per una banda i ves avançant cap a l’altra fins haver-lo aplicat a tot el cabell.

 

Recorda que si estàs en procés de transició al xampú sòlid, el pots aplicar directament sobre el cabell o aplicar-hi només l’escuma per evitar la sensació d’encerat.

4. Passa’t el xampú sòlid per tot el cabell

Per assegurar-te l’aplicació uniforme del xampú, frega’l per tot el cabell amb moviments d’endavant a endarrere per evitar la formació de nusos.

 

Si tens el cabell llarg, pots enrotllar-lo primer i passar-hi la barra de xampú sòlid. També pots inclinar-te cap a un costat i passar el xampú sòlid amb moviments cap avall.

 

Si és el primer cop que fas servir un xampú sòlid o si estàs en procés de transició, aplica-hi escuma en comptes de la barra.

 

5. Fes-te un massatge al cabell amb l’escuma

Quan t’hagis passat el xampú sòlid per tot el cap, fes-te un massatge amb l’escuma per tot el cabell. Si tornes a passar-te la barra de xampú pel cabell, aconseguiràs encara més escuma.

6. Esbandeix-te molt bé el cap

No ens cansarem mai de ressaltar la importància d’esbandir bé els xampús sòlids. Contenen molts ingredients i olis naturals com el romaní o l’oli de jojoba que, si no s’esbandeixen bé, poden donar al teu cabell un aspecte oliós.

 

Tens cap dubte sobre l’ús de xampús sòlids? No saps quin triar per al teu tipus de cabell? Posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a trobar el xampú sense químics més adequat per a tu.

I si vols saber com transformar el teu bany al zero waste aquí et deixem una infografia amb 8 idees que canviaran el teu bany per sempre.

Producto agregado a la lista de deseos
Producto agregado para comparar.

Esta tienda utiliza cookies y otras tecnologías para que podamos mejorar su experiencia en nuestro sitio. Antes de continuar navegando le recomendamos que lea nuestra POLÍTICA DE COOKIES